Primul ajutor in caz de inec

Inecul cu cu mancare sau cu un corp strain este o problema ce apare des in cazul copiilor, indiferent de varsta. Din pacate, este una dintre primele cinci cauze de deces accidental in randul micutilor sub 5 ani. Din acest motiv, pentru a preveni o tragedie, este important sa stii exact cum trebuie acordat primul ajutor.

Copiii au caile respiratorii inguste iar tentatia de a baga orice in gura este mare, de aceea, riscul de inec este destul de crescut. Pentru a preveni acest lucru, este important sa nu lasi niciodata copilul nesupravegheat la masa si sa nu il lasi sa alerge, sa se rostogoleasca sau sa se joace in timp ce mananca.

Cand un copil se sufoca inseamna ca un obiect, fie mancare sau o jucarie, s-a blocat la nivelul traheei, impiedicand aerul sa circule normal. Daca aerul este impiedicat sa circule inspre si dinspre plamani si creierul este privat de oxigen, viata copilului este amenintata si situatia devine o urgenta medicala.

Chiar daca manevrele recomandate il ajuta pe copil sa elimine obiectul strain blocat pe trahee, este important ca el sa fie vazut cat mai repede de un medic, deoarece este posibil ca bucati din corpul strain sa-i fi ramas in continuare pe trahee sau ca procedurile aplicate sa-i fi produs traumatisme.

Inec