COVID-19 despre bine dincolo de rau este mai mult decat o discutie filozofica la ceas de seara, este o tema reala.

Coronavirus. Ce vremuri traim… Ce vremuri traim!
Cine s-ar fi gandit anul trecut pe vremea asta, ca primavara lui 2020 n-o sa ne poata bucura copiii si nici sufletele noastre de adulti dornici sa adulmece prospetimea ei?… Cine s-ar fi gandit ca vom fi tintuiti in case chiar atunci cand eram cei mai dornici de scos nasul la aer?… Cine s-ar fi gandit ca acest coronavirus ne va obliga atat de frumos sa fim mai mult in familie?
Timpul a capatat alt ritm, rimtul inimii. Prioritatile dinainte nu mai au intaietate. Acum conteaza cu adevarat ce ar trebui sa conteze cu adevarat mereu. Acum primeaza sanatatea si timpul in familie. Cat frumos aduce acest virus, daca alegi sa il privesti…
Hai sa alegem sa ne bucuram de acest frumos. Hai sa ne amintim care sunt valorile noastre ca familie, ca omenire. Ma uit afara si vad schimbarea in bine. Vad mai multi oameni care fac sport. Vad oameni grupati, semn ca ei sunt o familie. Vad copii mai fericiti ca parintii se joaca mai mult cu ei. Vad empatie, compasiune, vad umar langa umar. Vad mobilizare, vad donatii, vad cum lumea se aduna la ferestre sa aplaude cadrele medicale, pe care uitasem sa le aplaudam. Vad ape mai curate, vad planeta care respira.
Voi ce bine vedeti in lume?
Voi ce bine vedeti in voi?

Va provocam sa va ganditi si voi la tema propusa: Covid-19 despre bine dincolo de rau si sa anaizati ce a adus mai degraba decat ce ne-a rapit fantastica epidemie.

Articol scris de: Roxana Sotreanu