Siguranta copii

Proiecte siguranta copii

Proiecte Siguranta Copii, prin ele dorim sa contribuim la reducerea numarului de copii implicati in diverse tipuri de accidente si a consecintelor acestora.

Leziunile accidentale sunt unul din cele mai mari pericole pentru sanatate si cea mai frecventa cauza de deces pentru copii cu varsta mai mare de 1 an. Statisticile europene indica faptul ca aproximativ 60% din accidentele in care sunt implicati copii se petrec in propria lor locuinta. Accidentele tipice sunt inecul, arsurile, oparirea, sufocarea, otravirea.

Iata cateva din proiectele noastre:

 1. Introducerea unor module practice de Prim Ajutor in cazul celor mai frecvente tipuri de accidente in care pot fi implicatii copiii in curicula de cursuri pentru viitorii parinti.
 2. Introducerea unor lectii de Prim Ajutor in scoli la nivel primar, gimnazial si in liceu.
 3. Publicarea unor Ghiduri de Prim Ajutor pentru parinti si scolari.
 4. Olimpiada Micilor Salvatori: concurs organizat anual la nivel national.
 5. Promovarea masurilor de siguranta ce trebuie aplicate in scopul prevenirii diverselor tipuri de accidente acasa sau in deplasare.
 6. Crearea unei baze de date cu produse periculoase pentru copii in functie de varste.
 7. Noi proiecte.
 • Afla ce trebuie sa faci in cazul in care copilasul tau sufera un accident acasa sau in deplasare, cum sa reactionezi in cazul producerii inecului cu bol alimentar, al unei arsuri, al muscaturii de animal sau intepaturilor de insecte, a unei fracturi, etc;
 • Afla ce trebuie sa contina trusa de prim ajutor pe care orice parinte este bine sa o aiba in casa;
 • Afla ce produse pot fi potential periculoase pentru copilasul tau, ce produse au fost raportate de Protectia Consumatorului la nivel European prin sistemul de alterta RAPEX;
 • Afla care sunt standardele de siguranta pentru diverse categorii de produse pentru copii: carucioare, patuturi, scaune auto, balansoare, sisteme de monitorizare, jucarii, etc.